Autorecycling Reuvers Autorecycling Reuvers

Wat gebeurt er met mijn sloopauto?

IMG_1324

Wij regelen het transport, de demontage en recycling.

Zodra er sloopauto's worden binnengebracht is het zaak om deze zo snel mogelijk en op een zo juist mogelijke wijze te demonteren. Op die manier kunnen we zo veel mogelijk grondstoffen recyclen en kunnen we onderdelen die nog in goede staat zijn een tweede leven geven.

Door de jaren heen hebben wij de expertise vergaard om auto's van alle merken juist te kunnen demonteren en zo de meeste onderdelen een tweede leven te geven of te reviseren.

Onderdelencatalogus

Onze werkwijze

1

Transport & plannning

Zodra een auto via onze transport wordt binnengebracht, wordt deze ingepland en gestald op ons terrein.

2

Verwijderen gevaarlijke stoffen

Eventueel achtergebleven vloeistoffen, zoals olie en koelvloeistof wordt uit de auto verwijderd. Onder andere de accu en het glas wordt in deze stap ook verwijderd.

3

Demontage en scheiding onderdelen

Alle bruikbare onderdelen worden gedemonteerd en gereviseerd. Wanneer een auto nog heel veel bruikbare onderdelen heeft wordt deze in zijn geheel apart gezet.

4

Verwijdering en recycling

Wanneer alle bruikbare onderdelen en alle te scheiden grondstoffen zijn gerecycled wordt het resterende karkas geplet en afgedragen.

Onze specialiteiten

 • Tweedehands onderdelen

  Alle onderdelen afkomstig uit de auto's worden zorgvuldig gecontroleerd. Alleen wanneer deze voldoen aan onze eisen worden deze beschikbaar gesteld in onze onderdelencatalogus.

 • Gereviseerde onderdelen

  Wanneer onderdelen in eerste instantie niet voldoen aan onze kwaliteitscontrole, wordt bekeken of onderdelen gereviseerd kunnen worden. Als dat zo is worden ze na revisie alsnog beschikbaar gesteld in onze onderdelencatalogus.

 • Milieu

  Er worden in auto's standaard stoffen gebruikt die zeer giftig kunnen zijn voor mens en milieu. Wij voelen ons zeer verantwoordelijk voor het juist verwerken van deze stoffen en scheiden daarom zo veel mogelijk van deze stoffen. Op die manier kunnen de resulterende grondstoffen op een juiste manier hergebruikt worden.
  We houden hiertoe nauw contact met de verwekingsstations, zodat we continu weten hoe we de stoffen het beste kunnen aanbieden.

 • Sloopauto Transport

  Mede omdat we graag het volledige proces controleren, verzorgen we niet alleen de demontage en recycing van de onderdelen, maar transporteren we de auto's ook zelf naar onze locatie. Meer weten?

  Sloopauto Transport

 • Vrijwaring

  Wij ontzorgen u het liefst. Zodra we een auto bij u ophalen of wanneer u uw auto bij ons aanbiedt regelen we een vrijwaring zodat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken.